Надявам се интерконекторът с Гърция да заработи през октомври 2022 г. Това заяви

...
Надявам се интерконекторът с Гърция да заработи през октомври 2022 г. Това заяви
Коментари Харесай

Булгартрансгаз очаква газовата връзка с Гърция да заработи през октомври 2022 г.

Надявам се интерконекторът с Гърция да проработи през октомври 2022 г. Това съобщи пред bTV изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов.

Той изрази мнение, че следващата година при полагане на нужните старания и организация интерконеткорът може да бъде въведен в употреба.

Като експертен капацитет и оператор на останалата газопреносна мрежа в България и по времето на служебния кабинет сме изразявали подготвеност да помогнем по отношение на реализацията на този план и още имаме това предпочитание, акцентира Малинов и добави, че обединявайки напъните на всички заинтригувани страни, това може да се реализира до 1 октомври 2022 година

По негови думи съществуващата инфраструктура може да поеме 1 милиарда куб. м азерски газ, без да се чака завършването на връзката.

Малинов уточни, че газопреносните мрежи както в Гърция, по този начин и у нас разполагат с нужния потенциал това количество да постъпи в България.

Вчера новият министър на енергетиката Александър Николов изрази подозрение, че интереси, свързани с комисиони, стоят зад забавянето на строителството на газовата връзка с Гърция. Оттам би трябвало да идва у нас азерският газ, който е доста по-евтин от съветския. Енрегийният министър разгласи, че страната ни има контракти, които разрешават доста по-ниска последна цена на газа.

Забавянето на връзката с Гърция е към този момент 12 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР